Julbrev_huvud_1
God jul & gott nytt år

Vi kan nog alla enas om att det har varit ett speciellt år som vi sent ska glömma. Glädjande är att se det engagemang för att hjälpa till som uppstått och att de flesta respekterar allvaret i situationen, många gör sittyttersta för att samhället ska fortsätta att fungera – vi ser det i kommunal verksamhet, bland företagen och bland kommunens invånare. I svåra tider kan det vara skönt att veta att vi är många som står tillsammans. Intresset för digitala tjänster har ökat, den rådande pandemin med distansarbete och karantäner är förmodligen en stor orsak. Vi tror att detta intresse kommer att fortsätta att öka även efter att allt återgår till det normala.
Vi vill gärna dela med oss av några av de delar vi arbetat med den senaste tiden för att nå vår målbild om att alla ska få tillgång till digitala tjänster genom markbunden fiber.

Vi gör framsteg

Vi har under året som gått gjort det möjligt för ytterligare 400 fastigheter i Strömstad att ansluta sig till det kommunala fibernätet – det är en bra utveckling, men vi behöver arbeta vidare för att alla ska få tillgång till ett stabilt och säkert internet.

Intresset på Koster ökar
Delar av vårt fokus har legat på att öka intresset på utvalda områden, vilket har gett effekt. Intresseanmälningarna på exempelvis Sydkoster har ökat till cirka 30 procent. Alla ni som anmält intresse får gärna hjälpa oss med att sprida ordet om möjligheterna med markbunden fiber då vi behöver ytterligare anmälningar för att vi ska kunna göra fibern möjlig.

Informationsfilm
strömstaNET brukar vanligtvis kunna komma ut er som är intresserade av fiber och informera samt svara på frågor. Dessa tillfällen har varit begränsade i år och vi har därför sett behovet av att ta fram en film som kan fungera som en bra introduktion till fiber. Den är nu klar och ligger på Youtube, kolla gärna och visa den för eragrannar. ​Klicka här för att komma till filmen!
Vi förbereder för 5G
Precis som julen står nästa generations mobila nät och knackar på dörren – 5G. Vi arbetar med förberedelser för att fibrera mobiloperatörernas utbyggnad av master i Strömstads kommun.

Gräva försiktigt
2020 avslutar vi med att göra fiberdragningar i ett av Strömstads äldsta områden – Bukten. Här krävs varsam hand och noggrannhet för att möjliggöra digital utveckling i de gamla kåkarna och samtidigt kunna återställa området till ursprungligt skick.

Vi på strömstaNET vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Håll er friska och krya. Vi ser positivt på framtiden och utvecklingen av Strömstad – inte minst för att kommunen har ett bra fibernät som är tryggt, stabilt och på gång att bli väl utbyggt.


Med Vänliga Hälsningar

strömstaNET