skillnad_forWeb
Det är skillnad på bredband och bredband

Vi på strömstaNET har fått frågan om vad "fast bredband via mobilnätet" är för något? Det kan låta lockande och bra med det du som konsument bör känna till är att mobila lösningar innebär vissa begränsningar. För det är som rubriken säger: skillnad på bredband och bredband!
Tekniken för "fast bredband via mobilnätet" är bättre än vanligt mobilt bredband, men den innebär ändå begränsningar i antal användare, hastigheter och svarstider – stabiliteten är mycket svår att garantera när anslutningen går via mobilnätet eller är trådlös.
Det kan vara svårt att garantera en viss svarstid vilket kan ha en stor påverkan av hur du upplever din internetuppkoppling. Uppkopplingshastighet kan variera mellan exempelvis 30-100Mbit/s. Detta innebär att hastigheten som bäst, vid goda förutsättningar kan vara 100Mbit/s, men mycket väl ligga närmare 30Mbit/s vanligtvis.
Det strömstaNETs markburna fiberanslutning erbjuder är:
• En öppen fibernätsanslutning – skapar konkurrens mellan aktörer. När du anslutit din fastighet till strömstaNETs fibernät kan du själv jämföra kostnader och utbud på bredbandstjänster mellan olika leverantörer, för att kunna välja den lösningen som passar dina behov och din plånbok bäst.
• En säker internetanslutning – som ett kommunalt bolag har vi ett samhällsansvar mot alla våra användare. Vi bygger en robust och framtidsäker digital infrastruktur.
• Stabilitet – Fibern är idag och även i den överskådliga framtiden det stabilaste valet av höghastighetsinternet. Ingen annan lösning kommer nära fibern i snabbhet eller stabilitet. En markburen infrastruktur påverkas inte av väder och vind, vilket samtliga mobila lösningar gör. Fibern påverkas inte heller i samma utsträckning av antalet användare i din närhet – vilket kan vara av stor betydelse under till exempel sommarmånaderna i Strömstad.

Är du osäker?

Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar så kan vi prata om vilken lösning som passar dig bäst.
Vill du göra en förbehållslös intresseanmälan för att få fiber? Vi hjälper dig! strömstaNET är ett kommunalt bolag som arbetar för dig och platsens bästa. Vi vill att du ska göra smarta val för din fastighet.

strömstaNET

E-post:
Telefon: 0526-494 10